Lippukuntien treenivinkki nro 27 – Rekrytoidaan N-Y-T NYT

Kymmenessä minuutissa ehdit

 • Laittaa lippukunnan Facebook-sivulle kivan kuvan ja kertoa samalla, minkälaisia hommia teillä on tarjolla. Toivota tervetulleeksi mukaan. Mallia aktiiviseen Facebook-rekryyn voi katsoa vaikkapa Timanttipartion tai Järvenpään Scouttien Face-sivulta. Tästä myös inspiraatioksi kertomus siitä, miten yksi FB-viesti toi lippukuntaan 20 uutta johtajaa!
 • Pyytää johtajaneuvoston kokouksessa jokaista laittamaan rekryviestin yhdelle ei-vielä-partiolaiselle kaverilleen.
 • Sopia ryhmänjohtajien kanssa siitä, että jokainen pitää kevään aikana kokouksen, johon kaikki ryhmän jäsenet saavat tuoda kaverin mukaan.

Kolmessakymmenessä minuutissa ehdit

  • Soittaa ainakin kahdelle vanhalle partiokaverille ja kysyä kuulumisten, lähtisivätkö he vetämään sudarilaumaa. Älä yhtään mutise siellä – et voi tietää vastausta, ennen kuin kysyt.
  • Kirjoittaa lippukuntasi sähköpostilistalle, vanhempainlistalle, Facebook-seinälle ja nettisivuille ilmoituksen: ”Syyskuun alussa aloittavaan laumaan mahtuvat vielä nopeimmat vuonna 2005 syntyneet tytöt ja pojat!”. Kiinnostuneita pikkusisaruksia, naapureita ja kavereita löytyy aina.
  • Pyytää jokaista lippukuntanne ryhmänjohtajaa laittamaan lapsilleen ja heidän vanhemmilleen viesti, jossa kerrotaan että ryhmässä on vielä tilaa muutamalle tyypille, ottakaa innostuneet kaverit mukaan seuraavaan kokoukseen!
  • Jos halukkaita sudareita seisoo kolon ovella jonossa, mutta johtajia ei ole riittävästi, lähetä rekryviesti samalla jakelulla kuin kohdassa kaksi. Kokeile myös niiden jonossa olevien lasten vanhempia. Lähtisikö joku heistä vetämään uutta sudarilaumaa? Muista, että joka viides suomalainen on joskus ollut partiossa. Todennäköisesti entisiä partiolaisia löytyy siis myös vanhemmista!

Kolmessa tunnissa ehdit

 • Kirjoittaa ja taittaa (ihan sama, vaikka Wordilla, tai käytä materiaalipankin hienoja pohjia) lippukunnallesi mainoksen ja soittaa toiminta-alueenne rehtoreille, josko saisit tuoda niitä kouluille jaettavaksi. Laita mainokseen ainakin nämä: Mitä partio on, Miksi kannattaa tulla mukaan ja Näin pääset mukaan. Mainoksen tekstejä voit kopioida härskisti valmiista partioesitteistä ja netistä, kuvina voit käyttää vaikkapa leiriltä napattuja vauhdikkaita fotoja. Pyörää ei aina kannata keksiä uudestaan.
 • Printata materiaalipankista siistejä partiojulisteita, ostaa nastoja ja fillaroida toiminta-alueenne kauppojen, seurakuntatilojen, puistojen ja kahviloiden ilmoitustaulut läpi. Julisteista voi tehdä sekä aikuisille että lapsille suunnattuja versioita. Molemmissa tapauksissa kannattaa jo julisteessa esittää selkeä kutsu mukaan, johonkin tapahtumaan tai kololle avoimiin oviin.
 • Pyytää hyvän ei-vielä-partiolaisen kaverisi kahville ja kertoa partiomeiningeistäsi niin houkuttelevasti, että hän suostuu mielellään aloittamaan kanssasi laumanjohtajana jo ensi viikolla. Huolehdi myös siitä, että uusi partiolainen pääsee alusta asti mukaan lippukuntanne sisäpiiriin ja ilmoittautuu esimerkiksi akela- ja Tervetuloa partioon -kursseille.
 • Kartoittaa alueenne kesä- ja syystempaukset. Löytyykö kyläyhdistykseltä, kouluilta, ostarilta tai vaikka urheilukeskuksesta sopiva tapahtuma, johon voisitte mennä mainostamaan partiota? Pistä järjestäjille meiliä ja kysäise mahdollisuutta mennä mukaan. Varaa piirin toimistolta markkinointipaketti ja buukkaa päivä johtajiston kalenteriin.Helppo homma, eikö? Unohdetaan myös kaikki muka kiveen hakatut käytännöt. Uuden lauman voi aloittaa aivan hyvin muulloinkin kuin syyskuun alussa.Keksitkö parempia vinkkejä? Heitä kommenttiboksiin!

Kuva Petra Valkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *