Aikuisten treenivinkki numero 23 – Kutsu lippukunnanjohtaja kahville ja kysy häneltä ainakin nämä kysymykset

Partio on tullut treenin aikana pikku hiljaa tutuksi, mutta mitä sinä voisit tehdä partiossa ja paljonkohan siihen menee aikaa? Lippukunnassa on paljon erilaisia tehtäviä ja pestejä, näistä parhaiten tietää oma lippukunnanjohtaja. Kutsu siis lippukunnanjohtaja kahville ja esitä hänelle kysymyksiä ja ajatuksia omasta partiopolustasi.

Alkuvalmisteluina kannattaa miettiä, paljonko itsellä on aikaa partiolle. Retkillä ja leireillä auttaminen on ihan eri asia, kun vaikka viikoittaisten koloiltojen vetäminen. Selvitä siis itsellesi paljonko sinulla mahdollista käyttää aikaa tämän vapaaehtoistyön parissa. Kysymys lippukunnanjohtajalle: Minulla on näin paljon aikaa, miten voisin auttaa?

Kenen kanssa haluat tehdä partiota? Partiossa on mahdollisuus toimia kaiken ikäisten kanssa. Sudenpennut ja seikkailijat ovat alakouluikäisiä lapsia, joiden kanssa pääsee nopeasti partion ytimeen sekä kololla, retkillä että leireillä. Tarpoja- ja samoajaikäiset nuoret ottavat vastuuta omasta tekemisestä aikuisen luotsin ohjauksessa. Aikuisuuden kynnyksellä olevat vaeltajat ovat jo johtaja kavereita parhaasta päästä oman ohjelmansa ohella. Itse lippukunnan pyörittäminenkin kaipaa tekijöitä, sihteeri, rahastonhoitaja tai ikäkausivastaava ovat oivia pestejä partiossa. Kysymys lippukunnanjohtajalle: Minua kiinnostaa tällainen, mitä suosittelisit minulle?

Mitä sinä osaat? Ensimmäinen retki tulossa ja nuotion sytytystaidot hakusessa, saatikka Trangian käyttö. Ensiaputaidot on onneksi hyvin hallussa ja niitä voin opettaa toisillekin. Partiossa on mahdollisuus saada koulutusta lähestulkoon joka pestiin. Mihin ikinä päätätkin ryhtyä, kysy lippukunnanjohtajalta: Mitä koulutusta minun on mahdollista saada?

Kahvittelun ohella tulee oma lippukunta tutuksi ja toivottavasti löydät oman paikkasi siellä.

Kirjoittaja & kuva: Maria Mamia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *