Aikuisten treenivinkki nro 17 – tätä en ymmärrä

Onko partiossa jotain kummallisia asioita? Kokoontumispaikkaa kutsutaan koloksi, vaikka se sijaitseekin rakennuksessa. Partiolaiset kättelevät toisiaan vasemmalla kädellä ja ikäkausilla on kummalliset nimet, voisihan ne olla samanlaiset kuin urheilussa; c-junnut jne…

Mitä kummallisia asioita sinä olet tänä syksynä havainnut? Toivomme, että kerrot havainnoistasi Facebookissa Partiokuntoon2016-sivulla. Voi olla, että monella muullakin on samoja havaintoja.

Kummallisuuksien taustalla voi olla jokin partioperinne. Esim. miksi partiolaiset kättelevät toisiaan vasemmalla? Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell toi tavan Afrikasta. Afrikkalaiset soturit kantoivat kilpeä vasemmassa kädessä ja tavatessaan henkilön, johon he luottivat, he laskivat kilpensä ja kättelivät vasemmalla kädellä.

Kerro havainnoistasi myös omassa lippukunnassasi. Voitte johtajien kesken jutella mikä on samanlaista ja mikä erilaista verrattuna muihin harrastuksiin. Samalla saat tietoa oman lippukuntasi perinteistä ja niiden taustalla olevista asioista.

Kirjoittaja: Marjukka ”Mjukka” Aaltonen
Kuva: Fredrik Mandelin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *