Mentoroinnilla kohti uusia korkeuksia

Mentoroinnissa kokeneempi henkilö auttaa toista menestymään. Mentorointia käytetään varsinkin työelämässä kokeneempien ammattilaisten tukiessa nuorempiaan kehittämään omaa ammatillista osaamistaan. Partiossa mentorointia on käytetty pääasiassa johtamisen kehittämiseen. Piirihallituksilla ja keskusjärjestön hallituksilla on omia mentoriohjelmiaan ja Value Based Leaderhsip -johtajuuskoulutuksesessa mentoreilla on keskeinen rooli oppimisen tukemisessa. Lisäksi Ko-Gi -ohjaussuhde täyttää mentoroinnin määritelmän kokeneemman tuesta ja johtamisen kehittämisestä oppijan omia pohdintoja tukemalla.

Lippukuntatuen uudistuksessa ja lippukuntien johdon päivitetyn työnjaon myötä myös mentoroinnista on kaavailtu yhtä keskeistä työkalua lippukunnanjohtajien tukemiseen. Lippukunnanjohtaja on pesti- ja ohjelmajohtajan sekä oman valmentajansa tukemanakin vielä kovin yksin oman johtamistehtävänsä ja johtajana kehittymisensä kanssa. Mentori ratkaisee tätä ongelmaa. Ensi vuoden aikana monessa piirissä otetaankin käyttöön mentorijärjestelmä, ja autetaan lippukunnanjohtajia löytämään itselleen mentori. Lippukunnanjohtaja voi pyytää mentorikseen esimerkiksi jotain aiemmin toimineista lippukunnanjohtajista tai jotain muuta aikuista, jonka kanssa tuntuu hyvältä ajatukselta pohtia omaa johtajuutta.

Mentoroinnin avulla partiossa pestissä toimiva johtaja voi kehittää omaa johtamistaan tukeutuen kokeneemman johtajan apuun. Moni suureltakin tuntuva asia voi löytää oman paikkansa, kun siitä saa keskustella jonkun tilanteesta hieman ulkopuolisen kanssa. Mentoroinnin tavoitteena tulisikin olla ensisijaisesti johtajana kehittyminen. Mentorille keskeinen työkalu kehittämisessä olisi silloin partion johtamismalli, jonka kokenut johtaja omaksuu helposti. Johtamismallin avulla yksilöiden kehittäminen eri johtamisen osa-alueilla ja johtamistaidoissa saisi rakenteen, joka tulee vastaan myös muualla partiossa. Mentoroinnin avulla yksilö pystyy peilaamaan omaa toimintaansa johtajana ja löytämään kehittymisen paikkoja omassa johtamistehtävässään.

Mentorointi sopii siis kaikille johtajapestissä oleville ja miksei myös muissa vapaaehtoisen rooleissa partiossa. Muutakin osaamista kuin johtamsiosaamista on mahdollista kehittää mentoroinnilla, mutta niissä on harvoin kyse yhtä henkilökohtaisesta ja itsetuntemukseen liittyvästä prosessista kuin johtajana kehittymisessä. Usein pestissä toimiminen ja koulutusjärjestelmän kurssit ovatkin parempia tapoja näiden muiden osaamisten kehittämiseen.


Mentorointivasemmalla, Viljami ”Viltsu” Hätönen
Vapaaehtoistuesta vastaava hallituksen jäsen

P.S. Mentori ei suinkaan korvaa myöskin ensi vuonna käyttöönotettavaa alueellista valmentajaa, vaan täydentää tätä. Näin lippukunnanjohtajat saavat tulevaisuudessa juuri sellaista tukea, kuin tarvitsevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *