Aikuisten treenivinkki nro 39 – hyödynnä oppimaasi

Partiokunnossa lopun ikää

Treeniohjelma alkaa olla loppusuoralla, mutta se ei tarkoita, että oppiminen loppuisi. Vuoden aikana läpikäymiesi treenivinkkien avulla olet oppinut ihan konkreettisia partiotaitoja nuotionsytytyksestä niihin partiota niin kovin leimaaviin solmuihin (joitten osaaminen on muuten tosi hyödyllistä). Olet saanut myös tietoa partion päämäärästä ja arvoista ja symboliikasta mikä leimaa kaikkea tekemistä. Olet oppinut ”puhumaan partiota” ja ymmärrät mitä ovat majakat, tarpot ja paussit. Tunnistat myös sisaruspiirin, akelan ja härpäkkeen. Olet ehkä jo keskustellut tulevasta partiopestistäsi lippukunnanjohtajasi kanssa. Toivottavasti olet viihtynyt treenivinkkien parissa ja saanut innostusta oppia lisää asioista joita olemme ehtineet raapaista vain pintapuolisesti.

Nyt on aika laittaa oppimasi hyötykäyttöön. Jos sinulla ei vielä ole pestiä ja mietit mikä olisi sinulle sopiva, palaa vielä treenivinkkiin numero 37 (pestin valinta). Pestejä on isompia ja pienempiä. Ei ole pakko aloittaa valtavista aikaa vievistä tehtävistä, voit ihan hyvin valita jotain sellaista, mikä sopii omaan ajankäyttöösi. Jos et vielä ole käynyt partiojohtajakurssia, kannattaa sitäkin harkita. Tärkeintä on, että itse koet tekemisen mielekkääksi.

Lähde retkelle, yksin tai partiokavereidesi kanssa, päiväksi tai pidemmäksi aikaa. Tutustukaa luontoon ja toisiinne vieläkin paremmin. Käytä retkellä oppimiasi taitoja ja huomaa samalla, miten mukavaa ja helppoa luonnossa onkaan toimia kun osaa. Mieti myös, miten luonnossa liikkuminen ja toimiminen on ihan suoraan yhteydessä jokapäiväiseen elämään ja miten luonnossa tehtävät asiat antavat itseluottamusta lähes kaikkeen mitä elämässä saattaa tulla vastaan.

Onnea ja iloisia hetkiä partiopolullesi, onpa se sitten miten mutkainen, pitkä tai lyhyt tahansa. Ja otsikon viittaus – vaikka partiopolkusi ei kestäisikään loppuikääsi, olet silti saanut matkaltasi korvaamattomia oppeja ja taitoja joitten avulla pärjätä jatkossa paremmin.

partiokuntoo-treenivinkki-aikuiset-39-anna-enbuske

Teksti: Jura Nurminen, kasvatusvaliokunnan jäsen
Kuvat: Otto Virtanen ja Anna Enbuske

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *