Aikuisten treenivinkki nro 37 – pestin valinta

Olemme tutustuneet melkein vuoden verran partioon ja tämä ohjelma lähenee loppuaan. Nyt on aika valita, mitä seuraavaksi haluaisit tehdä. Olemme esitelleet monipuolisesti, partion erilaisia pestejä ja lisää ideoita satelee jatkuvasti. Katso vaikka Roihua; pestejä on Batmanista, turvaveneen kuljettajaan tai elämyslaakson musakulttuurien tekijäksi (roihu2016.fi/pestit).

Tämän ohjelman alussa katsoimme ensimmäisen kerran vapaaehtoisten rooleja. Rooleilla olemme kuvanneet mitä kaikkea partiossa voi tehdä. Nyt katsotaan niitä uudestaan. Löydätkö jonkun tai muutaman mikä kiinnostaisi sinua? Nehän toimii niin, että mitä lähemmäksi oikeaa reunaa mennään, sitä enemmän saa olla tekemisissä lasten ja nuorten kanssa. Ja toisaalta, mitä lähemmäksi vasenta reunaa mennään, sitä enemmän ollaan tukitoiminnoissa. On siis sallittua harrastaa partiota ilman että on tekemisissä lasten ja nuorten kanssa.

toiminta.partio.fi/ajankohtaista/vapaaehtoisen-roolit-partiossa

Valittuasi yhden tai useamman roolin, olisi hyvä käydä keskustelu lippukunnanjohtajan kanssa. Kerro hänelle mitä ajattelet, millaisia odotuksia sinulla on ja miten paljon aikaa haluat käyttää. Näinhän toivotaan, että kaikki vapaaehtoiset toimivat. Olet hienossa asemassa kun pääset näyttämään lippukunnalle miten tämän voisi tehdä.

Keskustelun jälkeen sinulle pitäisi olla selvää mitä haluat, ja mitä saat tehdä syksyllä. Taitava lippukunnanjohtaja osaa viedä keskustelun eteenpäin. Katso myös valmiiksi pestilomake, joka löytyy osoitteesta toiminta.partio.fi/ajankohtaista/avoimet-pestit. Se on pohja sopimukseen, mitä tulet täyttämään pestaajasi kanssa. Tuttu juttu työelämästä. Tutustu kysymyksiin etukäteen niin, että osaat tuoda esille sinulle merkityksellisimmät kohdat. Sopimus on kahden keskeine. Itse keskustelu on sitten se tärkein, missä yhdessä päätätte miten jatkatte.

Kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin!

Teksti: Maya Hänninen, aikuisryhmän puheenjohtaja
Kuva: Otto Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *