Lippukunnan treenivinkki nro 34 – Kevätjuhlassa on helppo tutustua

Lippukunnan kevätjuhla tai kevätkauden päättäjäiset on ihan paras tapa tutustuttaa lasten vanhempia ja huoltajia partioon. Kaikilla on hyvä fiilis ja lomanodotus kutittelee jo hermopinteitä. Sama pätee tietty myös joulujuhlintaan. Tapahtuma voi olla juuri sen näköinen kuin haluatte! Se voi olla kevätjuhlamainen tapathuma sudarinäytelmineen tai retki nuotiopaikalle tai ihan mitä vaan.

Tutustuminen tuo kiinnostusta, kiinnostus tuo mukanaan halun auttaa ja olla mukana toiminnassa.

Tee siis tutustuminen helpoksi:

1. Esittäytykää. Esittele johtajisto vanhemmille. Anna myös vanhempien esitellä itsensä. Nimeä joku, jolta voi tulla kyselemään mistä vain.

2. Luo hyvää fiilistä. Toivota tervetulleeksi. Huomioi jokainen. Kiinnitä huomiota siihen, että johtajisto on innostunutta ja avointa myös vieraita kohtaan. Suunnittele ohjelma siten, että kaikki voivat olla sopivasti mukana, tietävät missä mennään ja mitä heiltä odotetaan. Kerro tapahtuman edetessä myös perinteiden taustoja ja ohjeista ne selkeästi. ”Me päätetään kaikki kokoukset sisaruspiirin, se on partiossa tosi yleinen tapa. Tehdään siis tänäänkin niin. Kaikki nousee ylös ja mennään piiriin niin, että kädet laitetaan tällä tavalla ristiin. Vasen käsi tulee päälle. Sitten me sanotaan yhteen äänen tämä loru ja kaikki poistuu piiristä kierähtämällä käsien alitse.”

3. Osallista. Suunnittele juhlaan pieni ohjelmanumero, johon myös vanhemmat voivat osallistua. Pieni maistiainen siitä, miten kivaa partiossa toimiminen on.

3. Kerro vanhemmille, että toimintaan pääsee mukaan. Kertokaa, että partiossa on tekemistä kaikille. Kertokaa vanhemmille, että heitä tarvitaan. Kertokaa esimerkkejä siitä, mitä voisi tehdä, mitä teillä on juuri menneillään tai mihin tarvittaisiin apua. Kutsukaa heidät retkelle, kokoukseen, tapahtumaan, kesäleirille. Muista myös toistaa tämä kutsu retkikirjeessä. Anna vanhemmille mukaan lappu, jolle on listattu kaikki tulevat päivämäärät, retket, leirit, puurojuhlat, kaikki. Parhaimmillaan myös seuraava paikka, jonne kaikki vanhemmat ovat kutsuttuja aivan erityisesti, kuten vanhempainilta, vierailupäivä ynnä muut.

4. Varmista, että kaikki ovat tiedon äärellä. Onhan teillä kaikkien vanhempien yhteystiedot? Tietävätkö kaikki seurata lippukunnan tiedotuskanavia? Mainitse näistä ainakin lyhyesti ja kerro, missä kanavassa kannattaa olla kuulolla.


Kiitokset tästä tekstistä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten menevät kasvuvinkkien tekijöille. Kuva Uudenmaan Partiopiirin kuva-arkistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *