Lippukuntien treenivinkki nro 32 – Näytä muillekin miten kivaa partiossa on!

Pakko aloittaa latteudella, sillä kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Lippukunnassa jokaisen johtajan kannattaa siis käyttää somen voima partion hyödyksi. Näyttäkää muillekin, miten siistiä teillä on partiossa! Monelle partiota tuntemattomalle mielikuva partiosta saattaa koostua pönöttävistä tai solmujensa äärellä kyhjöttävistä tyypeistä, jotka eivät tee mitään järkevää – saati hauskaa. On aika romuttaa vanhentuneet käsitykset ja näyttää kaikille mitä partiossa oikeasti tehdään.

Melontaa-juha-nurmi

Kun nyt viikonloppuna menet retkelle, kokoukseen, semmaan, kämpälle tai muuhun partioreissuun, nappaa kuva! Jaa kuva somessa häsällä #partioscout ja kerro vähän mistä on kyse.

Hanna-Suomi

Kuvatessasi ota huomioon:

 • Partiossa ei ole vain sudenpentuikäisiä lapsia, vaan eri ikäisiä ja erilaisia ihmisiä. Kuvaa monipuolisesti, ole rohkea!
 • Partio on muutakin kuin leirejä, luontoa, metsää, solmuja ja laulua nuotion äärellä.
  Kuvaa muutakin, ole luova! Huomioi kuitenkin, että sisällä kököttäminen näyttää äkkiä tylsältä, jos et kiinnitä kuvaukseen huomiota.
 • Partio on hauskaa, aktiivista ja innostavaa. Anna sen näkyä!
 • Kuvaa mieluummin iloisia, yhdessä tekeviä ihmisiä ja toiminnallisia hetkiä, kuin yksin surkeana kyhjöttäjiä.

RW_MikkoRoininen

Jos ja kun kuvassa on ihmisiä

 • Pyydä kuvien kohteelta aina lupa julkaisuun
 • Lapsia kuvatessa huomioi, että vanhemmilta pitää varmistaa, että lapsen kuvia saa käyttää. Selvitä oman ryhmäsi osalta, jos jollain lapsella on kuvauskielto. Tapahtumia tehdessä kannattaa jo ilmolapussa kertoa, miten toimia, jos tahtoo kieltää lapsensa kuvaamisen, esimerkiksi niin, että vanhempi laittaa tapahtumanjohtajalle sähköpostia. Tapahtumassa kuvauskiellossa olevat lapset kannattaa merkitä huivistaan heijastimella, joka ikävästi pilaa kuvat, joissa lapsi esiintyy.

Inspiraatiota kannattaa hakea vierailemalla muiden lippukuntien Facebook- ja Instagram -tileillä. Suosittelen! #partioscout

Johtajatulet_Otto_Virtanen-552Kuvat:

 1. Tyypit roikkumassa kuivausnarulta -SP:n kuva-arkistosta
 2. Melontaa – Juha Nurmi
 3. Sudareita – Hanna Suomi
 4. Siltaa ylittämässä – Mikko Roininen
 5. Nuotiolla – Otto Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *