Aikuisten treenivinkki numero 32 – Partioviikko

Tällä viikolla tutustutaan tulevaan Partioviikkoon

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko Pyhän Yrjönpäivän tienoilla. Tänä vuonna viikko vietetään 18–24.4, ja silloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän kaikelle kansalle. Viikolla monet lippukunnat järjestävät näkyvää ohjelmaa, esimerkiksi kilpailuja ja juhlia. 

Suosittua on myös viedä lippukunnan toiminta keskuksiin, niin sanotusti pop up -koloihin. Siinä pidetään mm. kokouksia mihin ohikulkijat voivat osallistua hetkeksi tai pidemmäksi aikaa. Tämä on oiva mahdollisuus tutustua itse viikkotoimintaan, mihin ei välttämättä muuten tutustu. Käy ihmeessä tutustumassa ja ota kaveri mukaan.

Tapahtuman järjestäminen yleisellä paikalla on iso asia lippukunnalle. Siinä on myös iso kasvatuksellinen ajatus, kun annetaan lapsille ja nuorille mahdollisuus kertoa harrastuksestaan ventovieraille, turvallisessa ympäristössä. 

Pidä silmät auki paikkakunnallasi, koska saatat kohdata partiolaisia julkisilla paikoilla. Käy ihmeessä juttelemassa partiolaisten kanssa ja anna heidän itse kertoa mitä on niin hienoa harrastuksessaan. 

Tapahtumalistan löydät osoitteesta www.partioviikko.fi. Seuraa myös paikallislehtiä ja sosiaalisen median mainoksia. Kerro toki minkälaisen kuvan sait partiosta! Meille partiolaisille se on ihan selvää, mutta ulkopuolisen silmissä kuva saattaa olla aivan eri.

Teksti: Maya Hänninen, aikuisryhmän puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *