Lippukuntien treenivinkki nro 30 – Näin kerrot partiosta

Kevät on asuinalueiden tapahtumien aikaa, ja tottakai teidän lippukunta on mukana. Kun kiinnostuneita tyyppejä vilkuilee arasti kohti teidän telttaa tai letunpaistopistettä, mene rohkeasti puhumaan! Partiosta voi kertoa vaikka näin. Muista, että omat kokemuksesi ja ajatuksesi ovat kuulijalle aina mielenkiintoisempia kuin yleinen mainospuhe. Laita nämä tai teidän lippukunnan toiminnasta kertovat kuvat esille ja kerro rohkeasti siitä, mikä juuri sinusta on partiossa parasta!

Mitä partio on?

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_02Partiossa saa paljon kavereita omalta paikkakunnalta ja ympäri maailmaa. Kerro kuinka paljon olet itse päässyt partion kautta tutustumaan uusiin ihmisiin. Kerro myös, että partiossa jokainen kuuluu ryhmään, eikä yksilöiden välillä kilpailla.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_03

Partiossa opetellaan paljon erilaisia tietoja ja taitoja jokaiseen ikäkauteen sopivalla tavalla. Partiossa oppii mm. sosiaalisia taitoja, käden taitoja, erä- ja leiritaitoja, johtamista, luonnontuntemusta ja –suojelua, luovaa ajattelua jne. Kerro mitä sinä olet oppinut partiossa. Partiossa on oma koulutusjärjestelmä, jonka avulla nuoret ja aikuiset saavat tukea johtajuuteensa. Kerro millä kurssilla olet oppinut jotain siistiä.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_04

Partioon kuuluu olennaisesti säännöllinen viikottainen toiminta – kokoukset. Lisäksi retkillä, leireillä ja vaelluksilla käydään säännöllisesti. Kerro, mitä teitte esimerkiksi viime kokouksessa ja minkälaisella leirillä olit viimeksi.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_05

Partiossa löytyy tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Kerro, mitä eri-ikäiset lapset, nuoret ja aikuiset partiossa tekevät ja minkä nimisiä ikäkausia partiossa on. Aikuiselle voit kertoa, mitä kaikkea hän pääsisi teillä heti tekemään.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_06

Partiossa tutustutaan suomalaiseen luontoon ja luonnonsuojeluun. Retket ja leirit järjestetään useimmiten metsässä. Luonnonsuojelu, vaellukset, luonnossa pärjääminen, erätaidot, tullaan tutuksi metsän ja luonnon kanssa. Kerro, mitä sinä olet tehnyt luonnossa.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_07

Partioliike on yksi maailman suurimmista nuorisoliikkeistä. Partiolaisia on yhteensä noin 38 miljoonaa 156 maassa. Kerro omakohtaisista kokemuksistasi esimerkiksi ulkomaanleireiltä tai -projekteista.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_08

Partiossa ei käytetä alkoholia eikä muita päihteitä vaan hauskaa pidetään muulla tavoin. Kerro omakohtainen kokemus esimerkiksi leiridiskosta tms.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_11

Partio on puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa. Partiolla on arvot, joihin jokainen partiolainen sitoutuu.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_10

Partiossa ajatellaan, että jokaisen vakaumusta on kunnioitettava. Siksi partiota voi harrastaa uskonnollisesta taustasta riippumatta. Suomessa partio on useimmiten yhteydessä luterilaiseen kirkkoon. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että moni lippukunta kokoontuu seurakunnan tiloissa. Kerro esimerkkejä siitä, miten omassa lippukunnassa ollaan tekemisissä kirkon kanssa.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_09

Partio maksaa noin 60 euroa vuodessa. Lisäksi leireistä peritään koosta riippuen 5-150 euroa. Raha ei ole este.

partion_esittelykurssin_kuvat_sivu_12


Löydät tämän sivun kuvat PDF:nä ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia partion tutustumiskurssin sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *