Aikuisten treenivinkki numero 29 – päivän hyvä työ

Partioliikkeen perustaja lordi Baden-Powell of Gilwell muistutti kirjassaan Partiopojan kirja: ”Eräs tärkeä ritarivelvollisuus oli jokapäiväisen hyvän työn suorittaminen”. Rinnastaen partiolaiset ja entisaikojen ritarit hän jatkaa: ”Se on meidänkin velvollisuutemme”.

Päivän hyvä työ on osa partiomenetelmää. Partiossa lapsi ja nuori kasvaa ottamaan vastuuta itsestä ja muista. Toisten hyvinvointiin tähtäävä toiminta palvelee yhteisöllisyyttä ja yhteisöjä. Eikä päivän hyvä työ koske vain lapsia ja nuoria vaan myös meitä aikuisia.

Joten sanoista tekoihin: tee viikon aikana päivittäin päivän hyvä työ. Tee joka päivä erilainen päivän hyvä työ: hyvää toisille, hyvää ympäristölle, hyvää yhteiskunnalle. Samalla teet hyvää myös itsellesi.

Voit listata päivän hyvät ylös ja tarkastella niitä viikon kuluttua. Huomaat varmasti saaneesi hyvää aikaiseksi – mitä jos jatkaisit ja tekisit päivän hyvän työn joka päivä.

Kirjoittajana Marjukka ”Mjukka” Aaltonen
Kuva Johanna Junkkari, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *