Aikuisten treenivinkki numero 26 – pestit

Tällä viikolla suuntaamme ajatukset kohti tulevia pestejä. Tähän mennessä olet saanut tutustua kaikenlaisiin aiheisiin ja asioihin, ja nyt pitäisi niistä valita sopiva pesti itsellesi. Ihan heti ei kuitenkaan tarvitse tehdä päätöksiä, vaan sinulla on vielä aikaa tehdä haastatteluita ja tutustua ihmisiin sekä tehtäviin.

Ihan tyhjästä ei lähdetä listaamaan mieleisiä asioita, vaikka sekin olisi ihan hyvä vaihtoehto. Aloitetaan sillä, että pääset tutustumaan seitsemään rooliin mitä aikuisella voi olla partiossa. Katso tästä: http://toiminta.partio.fi/sites/partio.fi/files/vapaaehtoisen_roolit.pdf

Mieti kuvan pohjalta, mitä kaikkia rooleja partiossa voi olla. Löysitkö heti jonkun roolin, mikä miellyttää sinua? Tai jonkun, mikä sinua ei ollenkaan kiinnosta? Hyvä niin. Voit miettiä, miten paljon haluat olla yhteydessä partion kohderyhmään, eli 7-22 vuotiaisiin. On yhtä hienoa olla suoraan heihin yhteydessä, kuin todeta, ettei toiminata lasten kanssa ole sinulle mielekästä. Olet yhtä tervetullut partioon riippumatta siitä, mitä mieltä tästä olet. Voit myös karsia ei kiinnostavat roolit ja säilyttää vain ne, mitkä vastaavat odotuksiasi.

Mieti myös miten paljon aikaa haluat käyttää uuteen harrastuksesi. Alla on linkki partiopoikien Aikuisliitteeseen, mistä löydät testin ajankäyttöön ja pestin valintaan. Katso tätä: http://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/mita-partio-on/aikuiset (Päpan Aikuisliite vuodelta 2014)

Toivottavasti sait näistä ajatuksia siihen, miten pääset eteenpäin pestin valinnassa!

Maya Hänninen
Aikuisryhmän puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *