Aikuisten treenivinkki numero 25 – aikuisena partioon

Vapaaehtoistyöhön osallistuminen on kasvanut viime aikoina, moni suomalainen aikuinen haluaa olla mukana auttamassa muita ja tekemässä vapaa-ajallaan asioita, joilla on merkitystä hyvinvointiin. Partio on yksi paikka tehdä vapaaehtoistyötä.

Moni ajattelee, että partio on ainoastaan lasten ja nuorten harrastus ja että partioon voi liittyä ainoastaan lapsena. Testaa työpaikallasi tai jossain muussa lähiympäristössäsi, pitääkö tuo väite paikkansa. Kerro omista kokemuksistasi partiosta, joku voi innostua liittymään mukaan.

Keskustelkaa myös vapaaehtoistyön merkityksestä, miksi ollaan mukana tekemässä vapaaehtoistyötä ja mitä se antaa osallistujille. Kokemukset voivat olla samoja tai erilaisia, jokainen vapaaehtoistyön muoto on tärkeä.

Kirjoittajana Marjukka ”Mjukka” Aaltonen.
Kuva Jaana Hopeakoski (Uudenmaan Partiopiiri, Luottisseminaari 2015)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *