9. Koen olevani osa ryhmää, vaikka en osallistuisikaan toimintaan aktiivisesti

Jos haluatte kehittää tätä osa-aluetta, miettikää esimerkiksi näitä:

On aivan valtavan tärkeää miettiä, miten ja millä välineillä lippukunnan johtajisto viestii keskenään. Miten kaikki saavat tarvittavat tiedot, miten kaikki pysyvät kärryillä myös siitä, mitä on tulossa? Kannattaa huomioida, että kaikki eivät käytä kaikkia (some)kanavia, silti kaikkien pitäisi päästä tiedon äärelle. Huomatkaa myös se, että usein tarvitaan sekä jonkinlainen tiedotuskanava että paikka keskustelulle.

Paitsi aktiivijohtajat, kannattaa myös huomioida ne, jotka eivät juuri nyt ole lippukunnan toiminnassa mukana. Muualla opiskelevat, äippälomailijat, taukotuvalla olijat. Jos pidätte heidät kartalla siitä, mitä lippukunnassa on menneillään, on takaisinpaluu aina tuhat kertaa helpompaa! Lähetä lippukuntalehti, uutiskirje, pyydä mukaan silloin tällöin. Ehkä joku lähteekin, ja voi mikä apu on ylimääräisestä käsiparista!

Ryhmään kuulumisen tunne on usein pienestä kiinni. Ovatko teidän toimintatavat sellaisia, että kaikille syntyy tunne siitä, että he ovat mukana? Ovatko käytössä olevat kanavat sellaisia, että myös vähemmän mukana oleva voi seurata keskustelua?

Lippukunnilla on käytössään esimerkiksi näitä, mikä teillä toimii? Kommentoi alle!

  • Johtajiston Whatsapp-ryhmä ja/tai Facebook-ryhmä yhteiseen keskusteluun
  • Google Drive tai Office365 -järjestelmä yhteisten dokkarien säilömiseen ja tekemiseen
  • Facebook-sivu, Instagram-tili, Twitter-tili, Periscope-tili, Snapchat tai muu vastaava somekanava toiminnasta kertomiseen muille. Vanha kunnon sähköposti toimii erittäin hyvin esimerkiksi vanhempien kanssa viestintään.
  • Paperinen kirje, klassikko! Tämä voi olla hyvin tehokas tapa kertoa asioista. Mitä jos laittaisit vaikka kerran vuodessa kirjeen?

Kuva Juho Tuure

***
Me haluamme, että partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Se tarkoittaa, että jokaisella on mukava olla ryhmässä oma itsensä, että ryhmää johdetaan hyvin ja että työmäärä on sopiva jokaisen elämäntilanteeseen nähden. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että partiossa on kaikilla kivaa. Ja se on hirveän tärkeää! Partio koostuu niistä ihmisistä, jotka vapaaehtoisesti tekevät sen eteen töitä. Eli juuri teistä. Paras vapaaehtoistyö -kysely toteutettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2015 ja siihen vastasi 2500 vapaaehtoistyö partiolaista järjestön kaikilta tasoilta. Tähän blogiin on kerätty kysymyskohtaiset vinkit toiminnan kehittämiseksi.

Jäikö jotain tärkeää pois? Etkö löytänyt etsimääsi? Jäikö ohueksi tai saitko paremman idean? Laita tulemaan viestiä yhteystieto-sivun lomakkeen kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *