14. Minut pidetään tietoisena ryhmämme tärkeistä asioista ja muutoksista

Jos haluatte kehittää tätä osa-aluetta, miettikää esimerkiksi näitä:

Tässä kohdassa on kyse johtajiston välisestä viestinnästä, eli lippukunnan sisäisestä viestinnästä. Toimiva sisäinen viestintä tarkoittaa sitä, että jokainen saa olennaisen tiedon siitä, mitä tapahtuu, mitä suunnitellaan, mitä on ehkä seuraavaksi tulossa, ja miten jo tehdyissä jutuissa kävi. Kun tietää, mitä tapahtuu, tuntee olevansa osa porukkaa. Toisinpäin, jos kokee, ettei tiedä tärkeistä ja olennaisista jutuista, ei tunne itseään kovin arvostetuksi, tärkeäksi tai koe, että omilla tekemisillä olisi paljonkaan väliä. Asia ei välttämättä ole lainkaan näin. Mutta tunne ei valehtele. Ja siksi tämä on erityisen tärkeää.

Klikkaa siis kohtaan 9, jossa käsiteltiin johtajiston sisäistä viestintää.

 

Kuva Mikko Jalo

***
Me haluamme, että partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Se tarkoittaa, että jokaisella on mukava olla ryhmässä oma itsensä, että ryhmää johdetaan hyvin ja että työmäärä on sopiva jokaisen elämäntilanteeseen nähden. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että partiossa on kaikilla kivaa. Ja se on hirveän tärkeää! Partio koostuu niistä ihmisistä, jotka vapaaehtoisesti tekevät sen eteen töitä. Eli juuri teistä. Paras vapaaehtoistyö -kysely toteutettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2015 ja siihen vastasi 2500 vapaaehtoistyö partiolaista järjestön kaikilta tasoilta. Tähän blogiin on kerätty kysymyskohtaiset vinkit toiminnan kehittämiseksi.

Jäikö jotain tärkeää pois? Etkö löytänyt etsimääsi? Jäikö ohueksi tai saitko paremman idean? Laita tulemaan kommenttia alle tai viestiä yhteystieto-sivun lomakkeen kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *