Iloa ja apua kännykkäsovelluksista

Älypuhelimista on muuhunkin kuin kokoushäiriöksi. Sovelluskaupasta löytyy paljon hyödyllisiä sovelluksia, jotka auttavat niin metsän keskellä kuin kaupungissakin.

MOBO

MOBO-suunnistus on helppo tapa testata omia suunnistustaitojaan. Siinä on kaikki samassa: kartta, kompassi ja leimasin. Suunnistaa voi koska vain, sillä rastit ovat kiinteästi paikoillaan. Pääkaupunkiseudulla ratoja on useita, ja lähialueen rasteja kannattaakin käyttää apuna suunnistuskokouksessa. Rastit leimataan lukemalla NFC-tarra tai puhelimen QR-koodilukijalla koodi, ja leimaustiedot siirtyvät automaattisesti datayhteyden avulla nettiin, mistä voit jälkeenpäin käydä niitä katsomassa.

Saatavilla sovelluskaupasta Android-, iPhone- ja Windows-puhelimille.

TASKULAMPPU

 

Unohtuiko taskulamppu huussireissulta? Simahtiko otsalamppu yllättäen ja varaparistot ovat kotona? Ei hätää, kännykkä pelastaa! Monissa puhelimissa taskulamppusovellus löytyy valmiiksi asennettuna esimerkiksi nimellä apuvalo. Useimmat taskulamput toimivat matkapuhelimen kameran salaman kautta.

Saatavilla sovelluskaupasta Android-, iPhone- ja Windowspuhelimille.

OUTDOORS FINLAND

Sovellus kokoaa yhteen Etelä-Suomen parhaat retkikohteet ja kertoo reitin pituudesta, vaativuustasosta, nähtävyyksistä ja palveluista reitin varrella. Sovelluksen yksityiskohtaiset kartat ovat hyvä apu pyöräily-, vaellus- tai melontaretkeä suunnitellessa. Sovellusta voi käyttää myös offline-tilassa ja se navigoi reitillä liikuttaessa.

Saatavilla sovelluskaupasta Android- ja iPhone-puhelimille.

112 SUOMI

Mikäli käyttäjä soittaa sovelluksen kautta numeroon 112, välittyvät hänen sijaintitietonsa automaattisesti hätäkeskukseen. Satelliittipaikannuksen ansiosta soittajan sijainti saadaan selville kymmenien metrien tarkkuudella. Sovellus tarvitsee datayhteyden koordinaattien lähettämiseen. Jos yhteyttä ei ole saatavilla, voi sovelluksesta lukea koordinaatit hätäkeskuspäivystäjälle suullisesti. Hätäkeskuslaitos suosittelee sovelluksen lataamista.

Saatavilla sovelluskaupasta Android- ja iPhone-puhelimille.

PARTIOPAKKI.FI

 

Aiheuttaako retken ruokien suunnittelu ahdistusta? Partiopakki tekee ruokalistan käyttäjän puolesta! Sovellukseen syötetään haluttu ruokailijamäärä ja tarvittavat erityisruokavaliot. Partiopakki läväyttää sen jälkeen ruutuun vuorokauden ruuat ja kauppalistan, jonka voit tallentaa ja ottaa mukaan ostosreissulle.

Saatavilla helppokäyttöisenä selainversiona kaikille laitteille osoitteessa partiopakki.fi.

MAASTOKARTAT
Maastokartat-sovelluksen avulla käyttäjä saa matkapuhelimeensa Suomen maastokartan, ilmakuvat ja merikartat. Kartta kääntyy kulkusuunnan mukaan ja sovelluksessa on myös kompassi. Maastokartat näyttää lisäksi käyttäjän etäisyyden ja suunnan haluttuun kohteeseen. Voiko suunnistus enää olla helpompaa? Ilmaisversio vaatii datayhteyden karttojen näyttämiseen.

Saatavilla sovelluskaupasta Android-, iPhone- ja Windows-puhelimille.

PUNAINEN RISTI

 

Punaisen Ristin sovelluksella voi opetella ensiapua, tehdä lahjoituksia ja etsiä verenluovutuspaikkoja. Sovelluksen avulla voi helposti tehdä testin, jonka avulla selviää sopiiko käyttäjä verenluovuttajaksi. Se kertoo myös kyseisen hetken veritilanteen, ja sillä pystyy lisäämään muistiin omat verenluovutustiedot. Sovellus muistuttaa, kun käyttäjä voi mennä uudestaan luovuttamaan verta.

Saatavilla sovelluskaupasta Android-, iPhone- ja Windows-puhelimille.

*******

Teksti: Suvi Jauhonen
Kuvitus: Jouko Raudasoja

Juttu on julkaistu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu 1/2016 -jäsenlehdessä. Lue lehti kokonaisuudessaan täällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *