Aikuisten treenivinkki numero 22 – Yhteisvastuu auttaa heikkoja ja hädänalaisia

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräyksen tuotosta menee 60% Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa.

Joka vuosi partio on on näyttävästi mukana Yhteisvastuukeräyksessä. Tänä vuonna keräyksen kotimainen erityiskohde on partio. Tuotoilla rahoitetaan partiossa paikallistason hankkeita, joiden tavoitteena on helpottaa erityisryhmien, kuten maahanmuuttajien, erityistä tukea tarvitsevien sekä vähävaraisten osallistumista partiotoimintaan.

yv-merkkiTänä vuonna on mahdollista suorittaa myös Yhteisvastuu-merkki. Sen aktiviteetit on räätälöity kaikille ikäkausille erikseen ja se koostuu kolmesta osa-alueesta: ”tutustun”, ”osallistun” ja ”oivallan”. Voit myös itse tutustua, osallistua ja oivaltaa vaeltajille suunnatuilla aktiviteeteilla.

http://toiminta.partio.fi/sites/partio.fi/files/uploads/yhteisvastuu_merkki_info.pdf

 

Selvitä, miten lippukuntasi on osallistumassa yhteisvastuukeräykseen ja miten voit itse olla apuna keräyksen organisoinnissa lippukunnassasi. Onko teillä jo suunniteltuna tempaus. Jos on, osallistu sen järjestämiseen. Jos tempausta ei vielä ole suunnitteilla, mieti voisitko itse olla tempauksen veturina ja kannustaa sen järjestämiseen.

Vinkkejä tempauksen järjestämiseen löydät täältä:
http://toiminta.partio.fi/ajankohtaista/yhteisvastuu-2016/yhteisvastuu-tempauksen-jarjestaminen

www.partio.fi/yhteisvastuu

www.yhteisvastuu.fi

Jutun kirjoittajana Jura Nurminen, Kasvatusvaliokunnan jäsen
Kuva: Vilma Issakainen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *