Lippukuntien treenivinkki nro 21 – Kaverit mukaan Roihulle!

Usein kuulee sanottavan, että nuorten rekrytoiminen on kaikkein vaikeinta

Uusien tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäisten saaminen mukaan lippukunnan toimintaan käy helposti, kun jo toiminnassa mukana olevat nuoret pyytävät kavereitaan mukaan johonkin siistiin partiotapahtumaan. Tähän tarkoitukseen kannattaa tietty hyväksikäyttää lippukunnan tai piirin järjestämät isommat ikäkausitapahtumat, samoajaosaston retken ja muut huikeat partiotapahtumat. Kun partion kokee ja kokeilee kavereiden kanssa, on mukaan tuleminen myöhemminkin houkuttelevaa ja helppoa. Kannattaa siis aloittaa yhdestä tapahtumasta, ja kutsua innostuneet kaverit sitten uudestaankin mukaan.

Tämä vaatii asennemuutosta monelle. Kaverit voi ihan oikeasti pyytää mukaan! Hyvin todennäköisesti heillä on partiossa ihan yhtä siistiä kuin sullakin. Ja tiedätkö, sama koskee aikuisiakin.

Tänä vuonna ylivoimaisesti siistein tapahtuma on tietty Roihu! Mikä voisi olla makeampi elämys uudelle partiolaiselle, kuin ennennäkemätön yli 15 000 ihmisen leiri keskellä metsää! Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä 24.4. saakka ja myös ei-vielä-partiolaiset ovat erityisen tervetulleita. Kukapa ei suurleiriltä saisi partiokipinää! Nyt on siis mitä parhain aika innostaa lippukunnan tarpojia, samoajia ja vaeltajia pyytämään kaveritkin mukaan.

Johtajiston kokouksessa siis kaikille puhelin esiin! Jos jokainen pyytää mukaan yhtä ei-vielä-partiolaista kaveriaan, johtajistonne koko kaksinkertaistuu.

Jos Roihu tuntuu äkkiseltään hurjalta, ehtii kevään aikana vielä kutsua kaverit ensin tutustumaan koloiltaan tai retkelle. Kun porukka on tuttu, ei leirille lähtökään pelota.

Roihu tuottaa lippukunnille myös markkinointimateriaalia ei-vielä-partiolaisten kavereiden mukaan pyytämiseksi. Materiaaliin kuuluu vinkkejä kokouksiin ja ohjeet evp-markkinointitapahtuman järjestämiseen mainosmateriaaleineen. Materiaalipaketti julkaistaan Roihun nettisivuilla helmikuun alkupuolella osoitteessa roihu2016.fi. Myös partion materiaalipankista löytyy materiaalia ystävien mukaan kutsumiseen, löydät materiaalit ystävänpäivä-kansioista.

Kuva: Alina Ainola

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *