Aikuisten treenivinkki numero 20 – Ikäkausijako – eri ikäisillä on erilaisia tarpeita

Partiolla on paljon annettavaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Partiossa jokainen kokee elämyksiä, oppii ja kasvaa. Partion varsinainen kohderyhmä on 7–22-vuotiaat lapset ja nuoret, ja juuri heille partio-ohjelma on suunnattu.

Jotta partion päämäärä saavutettaisiin kaikkien osalta mahdollisimman hyvin, on ohjelma jaettu ikäkausiin joissa on huomioitu lasten ja nuorten eri ikäkausissa tulevat erot ja kehitykselliset tarpeet.

Olet jo tutustunut partiomenetelmään, lippukuntasi johtajistoon ja siihen, miten se on rakentunut ja hiukkasen ikäkausiinkin. Tällä kerralla on tarkoituksena tutustua partion ikäkausijakoon vähän paremmin.

Selvitä itsellesi, millainen on partion ikäkausijako ja miten eri ikäkaudet eroavat toisistaan. Mieti samalla, millaisia haasteita eri ikäkaudet tuovat mukanaan niin lapsille ja nuorille kuin heidän tukenaan oleville aikuisille.

Avun tehtävän suorittamiseen löydät partion ohjelmavihosta oheisesta linkistä.
http://issuu.com/suomenpartiolaiset/docs/ohjelmavihko2012
Voit myös tutkia partio.fi -sivustoa lisäopiksi.

Jutun kirjoittajana Jura Nurminen, Kasvatusvaliokunnan jäsen
Kuva: Susanna Oksanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *