Lippukuntien treenivinkki nro 16 – Mastonvartijat ry:n rekrykokemuksia

”Mastonvartijat ry, ”Mava” on rekrynnyt tämän vuoden aikana ihanan paljon uusia aikuisia ja se on ihan mahtavaa. Se onkin mun uusin ”mä oon liekeissä” -juttu !”

Ensimmäinen uusi akela rekryttiin keväällä huhtikuun aikana super helposti. Hänen lapsensa oli aloittanut meidän sudariryhmässä ja hän tarjosi itseään johonkin pestiin. Hänellä oli partiotausta, mutta armeijan jälkeen partio oli jäänyt. Jes, vuoden 2015 eka rekry!

Toinen ja kolmas akela saatiin joukkoomme, kun järjestettiin kaikille jonossa oleville eskarilaisille tutustumiskerta toukokuussa. Kerroimme samalla vanhemmille, että jonossa on kahden lauman verran porukkaa, mutta meiltä löytyy vain yhteen laumaan akelat. Näin saatiin mukaan yhden tulevan sudarin kummitäti sekä yhden tulevan sudarin äiti. Saldo tähän mennessä 3 uutta aikuista, jes!

Käytimme Päkaupunkiseudun Partiolaisten aikuisrekryjulistepohjaa ja jaoimme sitä facebookissa alueemme eri ryhmissä. Sitä kautta saimme yhden yhteydenoton ja näin saimme rekryttyä meille uuden sammon seikkailijajoukkueeseen!

Loppukesästä rekrysimme vielä yhden aloittavan sudenpennun äidin ”apuakelaksi”, tarjosi itse itseään. Myös yhden akelan rekrysimme siten, että hän tarjosi itse itseään!

Heinäkuun lopussa sain soiton yhdeltä Tamperelaiselta aikuiselta partiolaiselta. He olivat muuttamassa alueellemme. Hän oli eka tsekannut asunnon, sitten lasten eskarit ja koulut ja sitten oli vuorossa soitto alueen partioon. Pojalle ja hänelle piti löytää lippukunta missä jatkaa harrastusta. No, meillehän se sopii! Näin saimme uuden vaeltajaluotsin!

Viikonloppuna järjestimme EA-1 kurssin johtajistollemme. Ja sitä kautta saimme vielä yhden uuden partiolaisemme miehen mukaan toimintaan ja näin meillä on myös uusi EA-vastaava lippukunnassame!

Tämän vuoden saldo on huima, kahdeksan uutta aikuista! Tässä syy siihen, miksi olimme Päpan eniten kasvanut lippukunta. Tosin jonossa on taas yhden lauman verran sudareita… Nyt teemme kovasti töitä sen eteen, että kaikki aikuiset löytäisivät oman paikkansa lippukunnastamme ja tuntisivat olonsa kotoisaksi. Tampereelta meille muuttanut on ainakin kehunut, että vastaanotto on ollut hyvää, kantaa jo ilolla huiviamme!

Mitä Mastonvartijoissa on siis (ainakin) tehty?

  • Lasten vanhempia pyydetään rohkeasti mukaan
  • Rekryä pidetään jatkuvasti esillä ja akelat osaavat puhua aiheesta
  • Keväisin tiedotetaan kirjeellä vanhemmille millaisiin pesteihin tarvitaan tekijöitä. Aihetta pidetään esillä kevätjuhlissa ja joulujuhlissa
  • Esikoulujen partioviikon yhteydessä jaettiin lappua, jossa kerrottiin että lauman alkamiseksi tarvitaan mukaan myös uusia aikuisia (Sitä kautta itse asiassa saatiin 2013 syksyllä neljä uuttaaikuista)
  • Vastaavan akelan ja vastaavan sammon pesteihin (jne.) kuuluviksi on alettu ajattelemaan myös uusien aikuisten rekrytointi
  • Rekrytilannetta ja tulevaisuuden johtajatilannetta käydään säännöllisesti läpi hallituksessa
  • joku lippukunnan johtajistosta on saatavilla ja huomioi uusia aikuisia sekä rekrytoidessa että rekrytoinnin jälkeen

Kirjoittajana Larissa ”Laija” Olasvuori.

Mastonvartijoiden jäsenmäärä on viimeisen kolmen vuoden aikana kasvanut reilusta sadasta noin kahteen sataan. Lippukunnassa on alkanut samoajaohjelma, vaeltajaohjelma käynnistyy ja vuosi sitten aloitettiin sisutoimintaa yhdessä seurakunnan kanssa. Retkiä ja leirejä on mukava järjestää, sillä niihin riittää osallistujia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *