Lippukuntien treenivinkki nro 12 – mitä pestejä ja tehtäviä lippukunnassa on?

Tällä viikolla aikuisten treenissä listataan ketä lippukunnan johtajistoon kuuluu ja mietitään mitä tehtäviä kenelläkin on. Harjoituksen kautta treenaajalle tulee näkyväksi mitä kaikkea partiossa oikeastaan tehdäänkään ja minkälaisia hommia on. Kehotamme heitä myös miettimään onko vastuut jakautuneet tasaisesti, tuleeko kaikki hoidettua ja voisiko heillä olla osaamista tai intoa kehittää jotakin lippukunnan osa-aluetta.

Aikuisluotsi tai lippukunnanjohtaja voi miettiä lippukunnan tehtäviä yhdessä treenaajan kanssa. Jos treenaaja keksii jotain kehitettävää tai antaa ideoitaan, kannattaa niihin suhtautua avoimin mielin. Treenaajasta voi olla hyötyä myös uusien tekijöiden etsimiseen. Jos tekemisen paikkoja löytyy, voitte yhdessä miettiä millainen olisi paras tekijä ja mistä sellaisen löytäisi.

Listatkaa lippukunnan hallituksessa tai vaikka koko johtajiston voimin mitä pestejä lippukunnassa on ja ketkä niitä hoitavat. Jatkavatko henkilöt pesteissään myös tammikuussa? Entä ensi syksynä? Varsinaisten pestien lisäksi listatkaa myös muut tehtävät – kuka niitä hoitaa? Entä mistä puuttuu vielä tekijä? Listauksen kautta voi hahmottua paremmin missä uusia aikuisia tarvitaan lippukunnassa. Parhaimmillaan harjoite ehkäisee johtajien loppuun palamista, kun huomataan mahdollisesti epätasaisesti jakautuneet tehtävät. Ja puhumalla siitä kauanko pesteissä aiotaan jatkaa, voitte ennakoida tulevia rekrytointitarpeita.

Toukokuussa kehotimme miettimän keitä ja mihin tehtäviin lippukunnassa tarvitaan. Listaamalla täyttämättömät pestit ja tehtävät ja niissä tarvittavat taidot on helpompi lähteä markkinoimaan niitä ja rekrytoimaan uusia tekijöitä. Kurkatkaa siis aiempikin treeni ja alkakaa tekemään listoja!

Kuva: Pohjanmaan Partiolaiset, Valtias 2015. Kuvaajana Anniina Mustikkamaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *