Aikuisten treenivinkki nro 12 – Johtajisto tutuksi

Lippukunta on varmaankin jo tullut sinulle tutuksi, mutta kuka tekeekin mitä? Onko niin että yksi tai pari henkilöä tekee kaiken ja muut ovat mukana (kaikessa)? Näin saattaa hyvin olla. Tehtäväsi tällä viikolla on selvittää johtajiston roolit lippukunnassa!

Aloita listaamalla kaikkien johtajien nimet. Sen jälkeen listaa ne tehtävät mitkä ajattelet heillä olevan. Yhdellä henkilöllä voi olla monta tehtävää. Jos tehtävien listaaminen tuntuu hankalalta, tartu lippukunnan aikuisluotsia, tai jotain muuta lippukunnan aktiivijohtajaa hihasta ja pyydä apua.

Tulet huomaamaan että tehtävien jaosta voi olla montaa mieltä. Jotkut haalivat itselleen kaikki tehtävät kun muut ovat varovaisempia. Myös kavereiden tehtävät vaikuttavat paljon. Suurin osa lippukunnista pärjäävät kuitenkin jotenkin hyvin ja todella monella on hieno fiilis ja tekemisen meininki. Pestien ja tekemisen määrä vaihtelee ja nyt joku vähän vähemmän tekevä on saattanut vuosi sitten vastata monesta muustakin hommasta.

Miten sinä näet lippukunnan johtajiston tehtäväjaon ja fiiliksen? Onko jotain mitä havaitset ettei ole kunnossa? Luulen että sellaista löytyy, koska katsot nuorisojärjestön toimintaa aikuisten silmin. Listaa havainnot. Haastan sinua miettimään olisiko niissä on jotain mitä sinä voit tehdä! Teon ei tarvitse olla iso ja huikea, mutta lopputulos saattaa olla merkittävä lippukunnalle. Onko sinulla esimerkiksi ammattitaitoa tai kokemusta jostain aiheesta josta olisi hyötyä lippukunnalle? Tai innostuisitko antamaan aikaasi jonkun pestin hoitamiseen? Asian voi ottaa puheeksi esim. lippukunnanjohtajan tai aikuisluotsin kanssa tai aloittaa keskustelun johtajiston kokouksen jälkeen tai joulujuhlan yhteydessä. On hyvä aloittaa tiedustelemalla tilanteesta niin että nuoret huomaavat että olet kehittämässä lippukunnan toimintaa.

Onnea matkaan! Kun olet suorittanut tämän tehtävän olet tehnyt jotain todella hienoa lippukunnallesi!

Kirjoittajana Maya Hänninen, aikuisryhmän puheenjohtaja.

Kuva: Pohjanmaan Partiolaiset, Valtias 2015. Kuvaajana Anniina Mustikkamaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *