Aikuisten treenivinkki nro 10 / Partiolaisten adventtikalenteri

Tiesitkö, että suomalaiset partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme vuonna 1947? Sen jälkeen partiolaisten adventtikalenteri on ilmestynyt joka vuosi. Ja kalenteri on nimenomaan adventtikalenteri, sillä ensimmäisen luukun saa avata jo marraskuun puolella, jos ensimmäinen adventtisunnuntai sijoittuu marraskuulle. Kuten se on tänä vuonna. 

Adventtikalenteri on merkittävin rahoituslähde lippukunnille. Kalenterien myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan ja suurimman osan siitä saavat paikalliset lippukunnat. Kalenterin hinta on 7 euroa, josta lippukuntien osuus on 2,90 €, Partiopiirin 2,23 € ja keskusjärjestön 1,87 €.

Myös sinä voit osallistua adventtikalentereiden myyntiin! Pyydä kalentereita lippukunnasta ja myy niitä työpaikallasi tai tuttavillesi. Myynti on jo alkanut ja kestää marraskuun loppuun. Voit myös jakaa sosiaalisessa mediassa tiedon partiolaisten adventtikalenterista.  Tänä vuonna adventtikalentereita myydään myös netissä, jossa tuoton voi ohjata haluamalleen lippukunnalle valitsemalla sen listasta, tai se määräytyy postinumeron mukaan.

Ja vielä tärkein tämän viikon treeniasia: Onhan sinulla itselläsi adventtikalenteri?

Lisää adventtikalentereista: www.adventtikalenteri.fi 

Kirjoittaja: Marjukka Aaltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *