Lippukuntien treenivinkki nro 9 – tavoitteiden tarkistaminen

#Partiokuntoon2016-treenissä kehotettiin aiempana uusia aikuisia asettamaan tavoitteita itselleen. Nyt kun aikaa on kulunut on hyvä hetki istua alas ja tarkistaa tavoitteita. Tähän tehtävään paras henkilö on lippukunnan aikuisluotsi tai joku muu uusista aikuisista vastaava henkilö. Onhan teillä jo sellainen nimettynä?

Auta treenaajaa tekemään välitsekkaus, pari kuukautta treeniohjelman alusta on hyvä aika. Keskustelkaa, mikä on onnistunut, missä asioissa on tapahtunut edistymistä. Auta treenaajaa näkemään omaa kehittymistään ja kannusta häntä jatkamaan treeniohjelmassaan. Tavoitteita voi tässä kohtaa myöskin tarkistaa ja tarvittaessa painottaa aiempaa enemmän jotain taitoaluetta.

Väliarvioinnin voi tehdä yhdessä kaikkien lippukunnan (tai miksei alueenkin) treenaajien kanssa. Vertaistuki ja toisten tsemppaaminen on tärkeä osa treeniohjelmaa. Samalla voit tiedottaa lippukunnan tulevista tapahtumista ja kannustaa treenajia osallistumaan johonkin niistä. Tapaaminen on myös hyvä hetki treenajille esittää sinulle omia kysymyksiään ja saamaan lisätietoa partiosta.

Kirjoittajana Marjukka Aaltonen.

Kuva: Uudenmaan Partiopiiri, luottisseminaari 2015. Kuvaajana Jaana Hopeakoski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *