Lippukuntien treenivinkki nro 5 – retkelle & retkiruokaa

Partioon liittyviltä uusilta aikuisilta ei vaadita erityisiä retkeilytaitoja, vaikka jotkut niin saattavat luulla. Tämän viikon treenivinkissä kehotamme aikuisia lähtemään retkelle ja valmistamaan siellä jotakin ruokaa.

Aikuinen saattaa olla ensimmäisestä kertaa lähdössä retkelle. Hän tulee tarvitsemaan trangian ja polttoainetta tulitikkuineen. Lainatkaa hänelle sellainen ja kertokaa kuinka sitä käytetään. Voi olla tarpeellista treenata kasaamista ja käyttämistä yhdessä ja muistuttaa turvallisuusseikoista.

Trangian käyttämistä ja retkiruuan kokkaamista voi olla hauska tehdä myös yhdessä lippukunnan aikuisporukalla. Voitte vaikka esitellä lippukuntanne perinteisiä ruokia tai johtajiston eritysiosaamisia.

Viikon treeniohjeessa ei kerrota kovin paljon retkeilystä ja siihen liittyvistä haasteista. Aikuisten pohjatiedoista riippuen voi olla tarpeellista jutella sään merkityksestä, pukeutumisesta sekä erilaisissa hätätilanteissa toimimisesta. Myös hyvien retkikohteiden vinkkaaminen ja seuran tarjoaminen voi olla tarpeellista.

Kirjoittajana Maya Hänninen & Suomen Partiolaisten aikuisryhmä.

Kuva: Suomen Partiolaiset, Partiomestari 2014. Kuvaajana Vilma Issakainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *