Aikuisten treenivinkki nro 5 – retkelle & retkiruokaa

Partiolaiset osaavat liikkua luonnossa, kaikki tietävät sen. Nyt on sinun vuorosi lähteä retkelle! Tässä hieman vinkkejä retkelle valmistautumiseen ja retken eväisiin. Ei ole huonoja kelejä, vain hyviä vaatteita ja oikeanlaisia varusteita. Kannattaa siis katsoa säätiedotuksia ja miettiä hetki millaisia varusteita tarvitaan.

Retken ei tarvitse olla pitkä eikä laaja, vaikka monesti mielellään on. Vaellus Lapissa tai päiväkävely jossain ovat yhtälailla retkiä molemmat. Matkan pituus ei saa olla este, vaan ratkaisevaa on että lähdet pois tutusta kodistasi. Annetaan muutama esimerkki:

  • Lauantaipäivän viettäminen metsässä
  • Pyöräily näyttävälle paikalle missä syödään piknik
  • Jäätelökävely rannalla ilta auringossa
  • Yöpyminen laavulla kunnan ulkoilualueilla kuunnellen nuotion pauketta

Seura on toinen todella iso tekijä retkessä. Parhaan kaverin kanssa löytyy aina juttuseuraa ja vähän vieraammankin kanssa löytyy helposti keskusteltavia aiheita. Luoto on oiva ympäristö keskusteluihin ja kanssakäymiseen. Partiosta on mahdollista löytää paljon uusia retkeilykavereita ja retkien aikana voi tutustua paremmin vaikka uusiin johtajakollegoihin. Tällä kertaa jätämme seuran valinnan kuitenkin sinulle.

Toinen melkein yhtä iso tekijä on eväät. Ne voi valmistaa joko kokonaan tai osittain kotona. Ruoka maistuu parhaalta ulkona ja täydellä vatsalla mieli pysyy korkealla. Kannattaa siis vähän esivalmistella eväitä.

Ruokailuun tarvitsee jokainen ruokailuvälineet, eli syvän lautasen, haarukan, veitsen, lusikan ja mukin. Pakkaa nämä kangaspussiin. Koska tällä kertaa tehdään lämmintä ruokaa tarvitset myös retkikeittimen. Lainaa se hyvissä ajoin lippukunnalta (ja kysy miten sitä käytetään) !

Tämän viikon treeninä suosittelemme valitsemaan jonkun näistä evästasoista:

Taso 1: Lämmin kuppi nuudelilla

Taso 2: Letut nuotiolla. Valmista taikina kotona ja laita isoon pulloon. Tarvitset myös paistinpannun, lastan, juoksevaa margariinia sekä hilloa.

Taso 3: Makaroonimössö, pääkallo, ooppaheija… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tutustu perinteisen partio”herkun” reseptiin ja valmista sitä retkikeittimellä. Kannattaa myös selvittää millä nimellä sitä kutsutaan teidän lippukunnassanne.

Jos näiden lisäksi haluat vielä herkutella, pakkaa mukaan pikakahvia (tai jopa pannukahvia nuotiolla keiteltäväksi) ja suklaapatukka kaikille jälkiruoaksi. Retkiruokaa voi tehdä monella eri tasolla. Ohjeita löytyy paljon ja partiolaisista löytyy kokeneempiakin kokkeja. Inspiraatiota ja ohjeita voit katsoa vaikka muutaman retkeilijän ylläpitämästä Bonfire Appétit blogista.

Hyviä retkiä! Muista ottaa kuvia ja jakaa niitä muille, niin muutkin kaverit saattaa lähteä mukaan seuraavalla kerralla.

Kirjoittajana Maya Hänninen & Suomen Partiolaisten aikuisryhmä.

Kuva: Suomen Partiolaiset, Partiomestari 2014. Kuvaajana Vilma Issakainen.

2 vastausta artikkeliin ”Aikuisten treenivinkki nro 5 – retkelle & retkiruokaa

  1. Päivitysilmoitus: Lippukuntien treenivinkki nro 5 – retkelle & retkiruokaa | Parempi lippukunta

  2. Päivitysilmoitus: Aikuisten treenivinkki nro 11 – lähde retkelle! | Parempi lippukunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *