Lippukuntien treenivinkki nro 4 – yhdistävä ja erottava partiosanasto

Tällä viikolla treenaaja on saanut listan partiosanoja selvitettäväkseen. Tarkoitus on, että joku lippukuntatoimija kertoisi sanojen merkityksen ja kuinka ne liittyvät partiotoimintaan. Voitte kertoa myös siitä, miten ko. kohdat toimivat omassa lippukunnassanne ja mikä teille on erityistä. Voitte myös keskustella siitä, miten listan sanat vaikuttavat lippukunnan toimintaan tai mikä merkitys niillä on omassa lippukunnassanne. Muista kertoa myös, jos omassa lippukunnassanne on omia perinteitä nimittää asioita.

Älä päästä treenaajaa liian helpolla, vaan mahdollisuksien mukaan arvuuta häntä sanojen merkityksestä ja anna vaikka sopivia vihjeitä.

Partiossa lähes kaikelle on oma, joskus aika haastava ja erikoinenkin sanansa. Oma termistö yhdistää ja on meille tarpeellista, mutta pahimmillaan myös erottaa ja tekee uuteen harrastukseen mukaan pääsemisestä vaikeaa. Muistakaa siis avata puheitanne uusille aikuisille ja selittää omalaatuisia sanoja ja asioita. Antakaa myös tilaa kysymyksille ja varmistakaa, että vasta hetki sitten partioon liittyneetkin kokevat pääsevänsä mukaan juttuihin.

Kielikurssin oikeat vastaukset löytyvät täältä. Tulossa on vielä toinenkin osa! Mitkä sinusta olisi tärkeitä partiosanoja tietää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *