Miksi käytän vapaa-aikaani vapaaehtoistyöhön? – vko18 treenivinkki

Syitä tehdä vapaaehtoistoimintaa on monia, samoin kuin vapaaehtoistoiminnan muotojakin. Oletko koskaan miettinyt mikä innostaa sinua eniten partiopesteissä? Tai mikä sinulle on vapaaehtoistyössä tärkeintä ja antoisinta?

Ratkaistaan partion suurin ongelma –tapahtumassa kouluttaja Lari Karreinen esitteli meille ”timanttimallin”, jolla voi analysoida omia motivaatiotekijöitään. Harjoite on helppo ja havainnollistava.

Tämän viikon #partionkuntoon2016 -treenivinkki lippukunnille on tässä: tehkää johtajistossa jokaiselle oma timanttimalli, vertailkaa niitä ja keskustelkaa erilaisista syistä ja tavoista tehdä vapaaehtoistyötä. Kohtaavatko teillä tarjolla olevat pestit ja tavat toimia johtajiston kiinnostuksen kohteet? Näitä ominaisuuksia kannattaa hyödyntää kun etsitään uusia vapaaehtoisia ja kirjoitetaan auki olevista pesteistä.

Timanttimalli kuvaa miten erilaisia asioita vapaaehtoiset odottavat toiminnalta. Ulottuvuudet eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan vapaaehtoinen voi olla samaan aikaan vähän kiinnostunut toiminnasta ja jonkin verran pohdinnasta. Vapaaehtoisen motivaatiot voivat erota myös eri tehtävissä. Sijoita itsesi janalle jokaisen ulottuvuuden keskikohdan ja maksimin välille. Lopuksi yhdistä pisteet ja vertaa miten motivaatiotimanttinne eroaa.

timantti

Lähteet: Karreinen Lari; Pessi Anne, vapaaehtoistoiminnan timanttimalli.

Ylempi kuva Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Helmi -talvileiriltä, kuvaajana Susanna Oksanen.

Yksi vastaus artikkeliin ”Miksi käytän vapaa-aikaani vapaaehtoistyöhön? – vko18 treenivinkki

  1. Päivitysilmoitus: Työ vapaaehtoista kiittää? | Vetovoima-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *