Näkyvyyden lisääminen toi jäsentulvan Eurassa

Euran Peurat aloittaa toimintavuotensa aina yhteisellä metsäisellä aloitusiltanuotiolla. Viime vuosina tapahtumaan ovat osallistuneet johtajat ja kourallinen jatkavia partiolaisia, joskus pari uuttakin. Tänä vuonna 14.8. kokoontumispaikalle saapuneet johtajat olivatkin lentää selälleen, kun heitä odotti lähtövalmiudessa liki 70 partiosta innostunutta.

Parkkipaikalta ehdittiin ottaa vain muutama askel kohti laavua ennen kuin taivas repesi ja ukkonen jyrisi aivan metsän yllä. Uudet ja vanhat partiolaiset olivat läpimärkiä. Johtajat pohtivat, tuliko liian aikaisin hurrattua uudelle jäsentulvalle. Kuitenkin vain muutama ihminen kääntyi matkalla takaisin, ja perillä muurinpohjaletut maistuivat. Jäsenlomakkeita ja tiedotteita tosin oli mahdotonta pitää kuivina.

Patikoinnin ja letuilla herkuttelun lisäksi perille oli suunniteltu piirin suosittelemaa Partiomestari-rastirataa, mutta sään vuoksi siitä luovuttiin. Yksinkertainen resepti eli johtajiston esitteleminen, tulevasta syksystä kertominen ja ryhmäytyminen riitti hyvin illan sisällöksi. Sitten suurimmalle osalle tulikin jo kiire kotiin ennen uutta uhkaavaa ukkoskuuroa.

Esimerkin ja verkkomainonnan voima

Aloitusillan saldona oli kymmenen sudenpentua uuteen laumaan sekä saman verran vanhempia lapsia ja nuoria muihin ryhmiin. Puhelin soi myös seuraavina päivinä, kun sana oli kiirinyt ja partio kiinnosti. Euran Peurojen jäsenmäärä on ollut viime vuosina 60–70 välillä, joten tällainen jäsentulva johtaa jo aika hyvään kasvuprosenttiin.

Uusi suosio osoitti sen, että valtakunnallisten toimenpiteiden lisäksi myös paikalliset korjausliikkeemme ovat toimineet. Kaikissa ikäkausissa on vihdoin aikuiset johtajat toteuttamassa lapsia ja nuoria kiinnostavaa, sopivan haastavaa ohjelmaa. Partiolaiset ovat omalla esimerkillään näyttäneet, että harrastus on kaikkea muuta kuin nolo.

euranpeurat2

Keväällä järjestetty flash mob kuuluu toimenpiteisiin, joilla partion näkyvyyttä on lisätty Eurassa. Kuva: Annika Vainio.

Euran Peurat on viettänyt koko vuoden 60-vuotisjuhlaansa, jonka yhdeksi päätavoitteeksi asetettiin näkyvyyden lisääminen. Lippukunnan pt-kilpailut järjestettiin keväällä Euran keskustassa. Paikallislehdessä on ollut juttua useamman kerran. Nettisivut laitettiin kuntoon monen vuoden tauon jälkeen, ja niille hankittiin helposti muistettava osoite www.euranpeurat.fi.

Nettisivujen ja lippukunnan oman Facebook-sivun aktiivisen päivittämisen vaikutusta suosioon ei voi vähätellä. Aiemmin aloitustapahtumaa mainostettiin paikallislehdessä maksetulla ilmoituksella. Nyt emme maksaneet mainonnasta mitään, vaan panostimme nettikanaviin. Vaikutus oli suuri, joten suosittelemme kaikille lippukunnille verkon mahdollisuuksien hyödyntämistä.

Uutta syksyä aloitellaan Eurassa pitkästä aikaa yhteensä viidessä toimintaryhmässä. Uusia innokkaita aikuisiakin on taas saatu mukaan. Positiiviset kokemukset ja iloinen mieli tuntuvat leviävän melkein itsestään.

Kirjoittajana lona Seppälä, Euran Peurojen lippukunnanjohtaja

Keväällä paraatin yhteydessä Euran Peurat näyttäytyi myös Turun keskustassa. Kuva: Sanna Järvinen.

PS: lippukunnan nettisivut on tehty Google -pohjalla. Käy kurkkaamassa! Ohjeet sivujen tekemiseen samalla pohjalla löydät täältä: http://www.partio.fi/nettisivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *