Opintopisteitä sisuryhmää johtamalla?

Pääkaupunkiseudulla toimii tällä hetkellä viisi sisupartioryhmää ja sen lisäksi osa sisupartiolaisista toimii tavallisissa ryhmissä. Tulijoita olisi enemmänkin, jos ryhmiin vaan mahtuisi. Niinpä PäPan sisutoimikunnassa syntyi viime syksynä idea oppilaitosyhteistyöstä: Toiveena olisi saada vammaisalaa opiskelevista uusia ryhmänjohtajia opintopisteitä vastaan. Ryhdyttiin tuumasta toimeen ja nyt yhteistyötä on aloitettu niin Diakin kuin myös Metropolian kanssa.

Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea partiossa vamman tai pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. Sisutoiminnassa on ohjaajia enemmän kuin muissa ryhmissä ja tarvitaan aikuisen tukea. Partio-ohjelmaa sovelletaan osanottajien tarpeiden mukaan.

Opiskelija sekä mahdollistaa toimintaa että saa ammattiosaamista

”Sisupartiossa on ennen kaikkea kyse yhdenvertaisen harrastamisen mahdollistamisesta. Ei suvaitsevaisuudesta tai hyväntekeväisyydestä, vaan lapsen oikeudesta harrastaa yhdessä muiden kanssa, oppia, saada onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä.” summaa PäPan sisutoimikunnan puheenjohtaja Anu ”Nunu” Autio.

Opiskelija onkin mukana tekemässä erittäin merkittävää vapaaehtoistyötä. Opiskelija saa ryhmänjohtamisesta myös ammatillista pätevyyttä: Mukaan lähteminen antaa arvokasta kokemusta ryhmän ohjaamisesta ja vammaisten lasten kanssa työskentelystä. Ryhmänohjaajat tutustuvat erilaisiin lapsiin ja nuoriin, oppivat soveltamaan partio-ohjelmaa lasten ja nuorten kykyjen ja vahvuuksien mukaan sekä pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan laadukasta lapsi- ja nuorisotoimintaa. Opiskelija pääsee myös mukaan maailmanlaajuiseen vapaaehtoistyöhön ja saa käsityksen, kuinka paljon asioita vapaaehtoistyössä opitaan ja kuinka arvokasta työtä siinä tehdään.

Tammi-helmikuun aikana sisutoimikunta kokoaa kiinnostuneet opiskelijat yhteen ja perehdyttää heitä tarkemmin partioon ja sisupartioryhmän ohjaamiseen. Ryhmien toiminta alkaa kevään lopussa tai syksyn alussa ja opinnot päättyvät toukokuussa 2015.

Lue lisää sisupartiosta täältä.

Tämän tekstin kirjoitti Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piiritoimiston Hanna, johon kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: hanna.hietikko@partio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *