Kuinka yksi fb-viesti toi lippukunnalle 20 uutta johtajaa

Vuonna 2010 Korven Koukkaajat oli tavallinen, noin sadan jäsenen lippukunta. Johtajat olivat tiivis, enimmäkseen 86-92 syntyneiden porukka, joka oli kasvanut sudareista saakka yhteen ja vietti paljon aikaa yhdessä. Mutta samat tyypit olivat pyörittäneet lippukunnan hallitusta ja suurinta osaa ryhmistä jo muutaman vuoden. Uusia johtajia ei ollutkaan kasvanut itsestään, kuka oli mistäkin syystä häippässyt. Kypsyminen uhkasi.

Yhtäkkiä, heinäkuussa, lippukunnan tulevaisuus muuttui yhdellä fb-viestillä. Otto kertoi statuksessaan olevansa lähdössä purjehtimaan lippukunnan vuotta aiemmin hankitulla veneellä, Merinorsulla. Oton opiskelututtu Tiina, ex-partiolainen Joensuusta, tykkäsi. Ja – tsädäm – Otto kekkasi laittaa Tiinalle viestin: lähe messiin!

koukkaajat-Sillat merellä Kuva Jukka Soininen

Tiina lähti viikonlopuksi merelle, solahti porukkaan välittömästi, ja innostui liittymään Koukkaajiin. Aluksi uusi aktiivi herätti joissain vähän epäluulojakin, mutta Tiina tunsi itsensä tervetulleeksi ja viihtyi. Hän päätti siksi pyytää mukaan myös siskonsa Jennin, ja myöhemmin vielä opiskelukaverinsa Helenan ja Emman, partiolaiset Kaarinasta ja Kangasalta. Jenni, joka rupesi suoraan taloudenhoitajaksi, kutsui entisen vartiolaisensa Lauran ja lopulta lämmitteli myös EVP-poikaystävänsä Juhon mukaan. Tiina kuuli vielä työkaveriltaan, että tällä olisi 14-vuotias tyttö joka haluaisi partioon, ja näin Elli päätyi suoraan samoajaksi.

Kuten edeltävästä voi arvata, muuttui lippukunnan koko asenne uusia kohtaan aika nopeasti. Nehän on kivoja ja hiffaa meiän jutut! Ja niin Sonja rohkaistui pyytämään kaverinsa Ainon ja Anni Tanjan. Samoajatkin tajusivat pyytää frendit mukaan: Aino Oonan, Julius ja Aatos Einon ja Aatun.

Eikä siinä vielä kaikki! Lippukunnan nettisivut oli myös tällä välin uudistettu. Nyt joka tapahtumasta julkaistiin uutinen ja kuva, ja yhteystiedot pidettiin ajan tasalla. Toiminta näytti kuvissa ja jutuissa niin hauskalta, että lippukuntaan ottivat suoraan yhteyttä niin Alli Seinäjoelta, Fiinu Jyväskylästä kuin Stina ja Hanna Oulustakin. Alli päätti houkutella mukaan vielä kaksi Helsinkiin muuttanutta lippukuntalaistaan, Suvin ja Sennin, ja Stina jamboreekaverinsa Annun. Suvi sai vielä poikaystävänsä Jarnonkin kiinnostumaan partiosta.

Kukin tulija on kutsuttu mukaan kaikkeen johtajien toimintaan. Retkillä, talkoissa ja johtajistoviikonlopuissa on panostettu koukkaajaperinteiden toteuttamiseen. Tutustuminen etenee pikku hiljaa, mutta aito koukkaajahenki on paljastunut itse kustakin, kun juttuja on tehty yhdessä. Ja uudet jäsenet ovat saaneet ja ottaneet myös vastuuta lippukunnasta: he johtavat ryhmiä, vastaavat ikäkausista, hoitavat taloutta, johtavat hallitusta. Samaa mitä kaikki muutkin koukkaajat.

Nyt meitä on 170, vene on vaihdettu isompaan ja kesällä oltiin leirimatkalla Georgiassa. Mitenköhän meillä menisi ilman näitä kahtakymmentä vahvistusta? Ja kenet sä voisit pyytää messiin?

Koukkaajat-Aivoriihi 2012 Kuva Mikko Pöri

Tämän jutun kirjoitti Leo Jäppinen, Korven Koukkaajien lippukunnanjohtaja. Toivotamme Tiinan, Jennin, Helenan, Emman, Lauran, Juhon, Ellin, Ainon, Tanjan, Oonan, Einon, Aatun, Allin, Fiinun, Stinan, Hannan, Suvin, Sennin, Annun ja Jarnon lämpimästi tervetulleiksi Koukkaajien toimintaan ja tähän yhteiseen, parhaaseen harrastukseemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *