Lapsen oikeuksien päivänä suitsutamme sisupartiota!

Vuoden 2013 lapsen oikeuksien päivän teemana koko Suomessa on vammaisten lasten oikeudet. Aiemmin tällä viikolla Suomen Unicef palkitsi sisupartiotoiminnan Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksella.

”Mielekäs vapaa-aika ja kaveruussuhteet ovat tärkeitä kaikille lapsille. Siksi tarvitaan sellaista vapaa-ajan toimintaa, johon kaikki voivat osallistua. Sisupartio on esimerkki juuri tällaisesta toiminnasta”, Suomen UNICEFin kotimaan vaikuttamistyön päällikkö Mirella Huttunen sanoo.

”Partio on kaikille avoin harrastus, joten kannustamme myös erityistukea tarvitsevia lapsia mukaan partiotoimintaan. Tänään palkittu sisupartiotoimintamme mahdollistaa partioharrastamisen myös aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisille. Kun sisupartiolaiset toimivat yhdessä muiden partiolaisten kanssa omassa ikäryhmässään, erilaisuuden kohtaaminen rikastuttaa myös lippukuntien toimintaa”, Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori kertoo.

Sisupartion hienous on nostettu tänään esiin myös Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa ”Sisupartiolaisista on syytä ottaa mallia” ja Lastensuojelun keskusliiton blogissa.

Hurraahuuto sispupartiolle myös täältä! Ja kiitokset kaikille sisujohtajille, joiden ansiosta niin moni sisupartiolainen pääsee osaksi partiota, maailman parasta harrastusta!

Eduskuntatalollakin nähtiin tänään sisupartiolaisten suorittama juhlava lipunnosto. Kuva Riina Aspila
sisupartiolaiset lipunnosto lapsen oikeuksien päivä riina aspila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *