Hyvä lippukunnanjohtaja, ajattelin sinua eilen.

Oikeastaan ajattelen sinua jotakuinkin jokaisena työpäivänäni, mutta eilen aivan erityisesti. Palasin pitkältä kesälomalta ja rupesin miettimään, että mitäs tässä oikein.

Piirsin kuvasi fläpille ja kirjoitin ympärillesi kaikkia asioita, joita sinun täytyy nyt ajatella. Tulihan niitä, alkaen leirillä käytettyjen telttojen kuivauksesta johtajarekryihin, syksyn tapahtumien alullepanoon ja koululaisten Seikkailuviikkoon. Tuli aika selväksi, että asioita on tosi paljon, ne ovat kaikki hyviä ja tärkeitä. Vein fläpin sitten tiimikokoukseemme. Tiimin kokoukseen osallistuvat täältä toimistolta kaikki ne, jotka työskentelevät teidän lippukuntien asioiden parissa. Katselimme fläppiä, luimme vielä uudestaan sitä kirjettä, jonka sinulle lähetimme ja mietimme, että yksi lippukunnanjohtajan tärkeimpiä hommia on osata priorisoida. Mikäpä siis olisi tärkeämpää kuin muut asiat?

Meinasimmme, että koulujen ja opiskelun alun, leiriltä paluun ja mahdollisen perhe-elämän tai muun ei-partiollisen elämäsi lisäksi sinun on mukava handlata noin kolme asiaa. Että mikä tässä on nyt sitten tärkeintä. (Tähän kohtaan tietty kaikki ne lauseet siitä, miten jokaisen lippukunnan ja lippukunnanjohtajan tilanne on IHAN erilainen ja silleen, ja että meidän listalla kaikki lippukunnan omat hommat muodostivat vain muutaman kohdan.)

pate ja sen prioriteetit

Jos mä oisin sä kyl mäki oisin munkaa ja näin päin pois, me valitsimme seuraavat kolme tärkeintä asiaa. Jos siis päässäsi velloo näin kauden alkuun, keskity näihin:

Ryhmien aloitus.

Jos lippukunnassa on hyvä ohjelmavastaava (tahi muu vastaava pesti) lippukunnanjohtaja pääsee tässä helpolla. Tämä on kuitenkin tärkeintä. Että ryhmät pääsevät alkamaan, että niille on johtajat ja kokousajat ja -tilat, ryhmän jäseniä on tarpeeksi, ja kaikilla on hommassa vieläpä mukavaa. Jotta ryhmät voivat alkaa on tarvitaan siis johtajat ja tiedotusta, jotta vanhemmat osaavat laittaa lapsensa oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Delegointi.

Asioita on paljon. Nääntyneitä ovat ne lpkj:t, jotka tekevät kaiken itse. Hommia kantsii siis jakaa. Delegoinnin jälkeen on tärkeää, että tyypit pestataan, ja, että heidän pestinsä merkitään myös Polkuun. Tällöin käy niin, että he myös saavat kaiken pestinsä kannalta olennaisen tiedon piiristä.

Hyvä fiilis.

Partiossa pitää olla kivaa. Lippukunnanjohtaja on etunenän iloisuuden soturi, ja sinulla onkin iso homma siinä, että partio olisi kaikille (myös sinulle itsellesi) mielekästä ja mukavaa. Hyvä fiilis on seurausta monesta pikkuasiasta. Siitä, että ihmiset tietävät, mitä heiltä odotetaan, siitä, etteivät pestikasat ole liian suuria, siitä, että JN:ssä on mukava tunnelma ja ehkä karkkia ja vielä monista muista.

***

Lippukunnan vuosikelloa voit käyttää suunnittelun apuna.

 

terkut täältä kuumasta piiritoimistosta!

Anna Kolehmainen, täältä käytävän perältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *