Tervetuloa mukaan, mitä haluaisit tehdä?

Leea aikuisista, osa 2:

On käynyt hiivatin kova munkki tai ehkä olet tehnyt vimmatusti töitä, mutta nyt edessäsi seisoo aikuinen, joka kertoo olevansa vähän kiinnostunut partiosta.

Mitä tehdä? Takaraivossasi alkaa ilotulitus, pestit vilkkuvat silmissä ja korvissasi kuulet yleisön humun! Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin laittaa jäitä väiskiin. Uusi aikuinen ei välttämättä halua vetää ryhmää, ja se on ihan ok.

Stephen Peck, tuo partiolaisten kaatajasaarnaaja, puhui helmikuussa aikuisista kuin kaloista. Oikein suurista vonkaleista, muuten. Aikuista ei nimittäin voi suorilta käsin nostaa veneeseen. Sitä pitää hiljalleen kelata lähemmäs! Hiljalleen väsytetty kala nousee lopulta aika helposti veneeseen, ja sitä saalista syö riemulla. Väkisin välittömästi mukaan raahattu hermostuu ja karkaa.

Tässä siis neljä vinkkiä aikuisen onnistuneeseen naaraamiseen:

Kysy. Kysy, mitä aikuinen haluaisi tehdä. Kysy, mitä hän osaa. Kysy, mitä hän haluaisi oppia. Esittele rauhassa kaikkea mitä teette. Kaiva vaikka toimintasuunnitelma esiin ja luonnehdi lyhyesti toimintaanne.

Ehdota. Pidä pelisilmää: yritä saada aikuinen tekemään sellaista, jolle ei muuten oikein löydy tekijää (älä kuitenkaan ehkä aloita kämpän huussin tyhjennyksestä). Ehdota jotain sellaista, joka yleensä teillä sujuu. Jos tiedät, ettei Lapin vaellukselle ole lähtijöitä, älä laita aikuista järjestämään sellaista. Ei siitä hyödy kukaan.

Tutustuta. Näytä kaikki muutkin tyypit! Ottakaa uusi mukaan, viljelkää vähemmän sisäpiirin juttuja, lähtekää Nuuksioon saunomaan, näyttäkää miksi te olette partiossa.

Kiitä. Kiitä, anna palautetta ja sano säännöllisesti jotain mukavaa. ”Hauska nähdä! Kiva että tulit! Tämä meni tosi hienosti!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *