Kouluun!

Kouluihin meneminen syksyisin on monelle lippukunnalle jo tuttua puuhaa. Tekemistä voi olla monenlaista. Pidetäänkö teidän koululla ulkoilupäivä, johon lippukunta voisi osallistua? Mitä jos lippukunnan samoajat veisivät yhden tokaluokan Nuuksioon? Tai lippukunta kävisikin nostattamassa luokan yhteishenkeä partiomenetelmän avulla? Mitä sun lippukunta on tehnyt koulussa? Minä kuulin eilen yhdestä, joka jakaa kevätjuhlapäivänä partioesitteet kaikille juhlissa kävijöille.

Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat kävivät eilen pitämässä Vartiokylän koululla partiopäivän. Ohjelmaan kuului Ramborata, eskarikamppiksen luontopolku, ja pelejä ja leikkejä sekä makkaran paistoa. Vierailu kesti kolme tuntia ja siitä tykättiin kovasti, aamun ukkosesta huolimatta. Koululaisista ne, jotka ovat partiossa olivat laittaneet aamulla jo partiohuivit kaulaan!

Aina ei kannata pyörää keksiä uudestaan. Naftaliinista löytyivät juhlavuoden 2007 koulukampanjat materiaalit. Näin ne lausuvat:

Luokkahengen piristysruiske

Tämän päivän koulussa tiedollisen opetuksen ohella nostetaan entistä enemmän esiin sosiaaliset taidot ja
yhteistoiminnallisen työskentelyn mallit. Hyvän ja turvallisen kasvuyhteisön rakentaminen kuuluu koulun
perustehtävään. Luokkahenki ei synny aivan itsestään. Luokan yhteiset kokemukset toimivat oivana kasvualustana luokkahengelle. Viestintä- ja vuorovaikutustaitojen sekä ihmissuhdetaitojen harjoittelu lisää oppilaiden itsetuntemusta. Yhteiset pelisäännöt eletään todeksi luokan arjessa ja ne näkyvät luokan toimintakulttuurissa. Yhteisöllisyys kehittyy kokemuksen kautta. Pelin tehtävät tekevät tutuksi partiosanastoa, ja eettiset pohdintatehtävät on laadittu partioihanteiden pohjalta. Pelilaudan sanat ja kuvat kertovat visuaalisesti samaa viestiä. Vertaisryhmässä toimiminen, yhteistyö ja ilo ilmentävät partiomenetelmää ja ne ovat myös pelin olennainen osa. Nämä asiat on hyvä muistaa kun suunnittelette yhteistyössä opettajan kanssa toteutettavaa partioviikon koulukampanjaa.

Materiaalit:
KK_ohjeita_yhteistyöhön
KK_ohjeita_yhteistyöhön
KK_lpk_peliohjeet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *