”Me ei osata sanoa ääneen, että partio on maailman paras harrastus”

Pyydä vanha partiokaveri mukaan heti seuraavaan kokoukseen, ehdottaa Tuikku-Tyttöjen Siiri Kihlström. Tai houkuttele heidät ensi kevään suurimpaan partiopäivään Kohtaamiseen. Silloin Kohtaamisen johtajana toimiva Siiri lupaa Helsingin keskustan täydeltä kaikille avointa partiomeininkiä.

1. Jos toisit evp-kaverisi partioon, mihin veisit hänet ensimmäiseksi ja miksi? 

Luulen, että ihan ensimmäiseksi pyytäisin kaverin kanssani päiväretkelle. Luonnon helmassa nuotion äärellä olisi mieleenpainuvaa jutella partiosta. Silloin olisi myös hyvä mahdollisuus selvittää, onko luonnossa toimiminen hänelle tuttu asia myös käytännössä. Lisäksi aion ehdottomasti pyytää evp-kavereitani Kohtaamiseen 28.4.2012, sillä se on loistava keino tutustuttaa evp kuin evp partiomeininkiin ilman korkeaa kynnystä. Tapahtuma on nimittäin ihan Helsingin keskustassa, tutussa ympäristössä. Neljälle kaupunkirastille saa kuka vain tulla vaikka vain käväisemään, mutta niiden kanssa saa kulumaan myös koko iltapäivän. Partiofiilis on taattu!

2. Mikä on partion pahin virhe ja miten se pitäisi korjata?

Se, ettei partiosta puhuta. Hyssytellään ja vähän nolostellaankin harrastusta – ja täysin turhaan. Luulen, että suurin syy puhumattomuuteen on se, ettei sitä osata tehdä. Tiedetään, että partio on maailman paras harrastus, mutta ei kyetä pukemaan sitä sanoiksi. Tässä kohtaa SP:n tai piirien pitäisi tulla vastaan. SP:n tasolla on tajuttu, että olisi hyvä, että mediassa partiosta puhuvat ihmiset puhuisivat partiosta niin kuin se on. Niinpä on koulutettu Medialähettiläitä, nuoria, joiden suusta kuultuna partio on juuri niin siistiä kuin se todellisuudessakin on. Hienoa. Mutta tämä ei riitä. Mielestäni jokaisen lippukuntatasolla toimivan johtajan tulisi saada vinkkejä siihen, kuinka kertoa toiminnasta esimerkiksi vanhemmille, taustajärjestön edustajille tai naapurilleen. Tässä on paikka uudelle pj-kurssimoduulille ”Kuinka puhua partiosta”! Moduulissa sitten opastettaisiin jakamaan tietoa nuoremmillekin. 

3. Minkä pienen jutun kuka tahansa partiolainen voi tehdä kasvun eteen jo tänään?

Kysy kaveriasi, joka vielä muutama vuosi sitten oli mukana toiminnassa, mukaan seuraavaan kokoukseen. Kerro, mitä kaikkea olette tehneet sinä aikana, kun hän ei ole ollut partiossa mukana ja – mikä tärkeintä – innosta hänet mukaan uudelleen. Meidän lippukuntamme Tuikku-Tytöt aikoo ottaa tämän strategian käyttöön ensi kesän piirileiri Sarasteen toimiessa houkuttimena!

4. Millainen on ollut toimivin tapa saada sinut tarttumaan johonkin pestiin partiourasi aikana?

Olen aina ollut hyvin helppo rekryttävä. Kiinnostun asioista nopeasti, eteenkin jos tiedän mukana olevan kivoja tyyppejä. Viime keväänä sain soiton, jossa pyydettiin lähtemään juontamaan Elä enemmän -leiribileitä päivän varoitusajalla. Kalenteri näytti tyhjää ja juontajaparina olisi eräs helsinkiläinen mukava veikko. No kyllähän minä siihen hommaan lähdin mielelläni. Mitä tästä opimme? Jos tarvitset tekijöitä, hanki kivoja tyyppejä houkuttimeksi!

5. Minkä partioon liittyvän oivalluksesi tahtoisit kaikkien ei-vielä-partiolaistenkin saavan tietää?

Sen, että mikä vain on mahdollista. Tämä ei tarkoita pelkästään sitä, että partiossa vain taivas olisi rajana, vaan että minulla itselläni on vain taivas rajana.  Se on aika siisti tunne.

Yksi vastaus artikkeliin ””Me ei osata sanoa ääneen, että partio on maailman paras harrastus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *