Koulutusvastaava komppaa kasvua

Lippukunnan rytmiryhmään mahtuu monta ääntä ja kaikilla on oma tehtävänsä kasvun edessä, välissä ja takana. Koulutusvastaava ei tule mieleen ensimmäisenä kasvun starttaajana, mutta pysyvän kasvun tekijänä hän on suurten avainten kantaja. Lippukunnan toiminnan pyörittäminen on nimittäin mielekästä ja hauskaa, kun kukin on tehtäviensä tasalla ja saa oikeat eväät oman pestinsä hoitamiseen. Lisäksi tarvitaan jatkuvasti uutta ”inputtia” ja virikettä mieleen, jotta vauhti pysyy päällä.

Kuka lippukunnassasi oikeasti varmistaa, että tyypeillä on hattu täynnä uusia ideoita ja osuva koulutus hommaansa? Ja tiesithän, että koulutusvastaavan pesti on paljon muuta kuin pelkkä kurssi-ilmoittautumisten naputtelu kaksi kertaa vuodessa Polku-jäsenrekkariin?

Hyvällä koulutusvastaavalla on omakohtaista kokemusta useista koulutuksista. Sen pohjalta on helppo suositella ja ohjata muitakin osallistumaan tapahtumiin ja koulutuksiin. Koulutusvastaavan tulisi olla jakamassa lippukunnanjohtajan taakkaa ja toimia parhaimmillaan lippukuntansa henkilöstöjohtajana. Pesti voisi olla herkkupala esimerkiksi lippukunnanjohtajan apulaiselle tai kenties edellisen lippukunnanjohtajan lunkimmaksi pestiksi.

Koulutusvastaavan ensisijaisena tehtävänä on olla ”buukkaamassa” laatua, tietoa ja taitoa lippukunnan johtajien osaamiseen ja pitää sillä lippukunnan pysyvä kasvua käynnissä. Buukkaamisella ei tarkoiteta nyt Polku-ilmoittautumisia, vaan koulutuksien ja kurssien osoittamista lippukunnan toimintasuunnitelmaan jo suunnitelmia tehdessä. Siispä rock’n roll:

  1. Tsekatkaa koulutusvastaavanne pesti ja valitkaa oikea tyyppi tehtävään.
  2. Ottakaa koulutustarpeet osaksi tavallista toimintasuunnitelmaa.
  3. Konkarit tuulettumaan – ei ole niin täydellistä jäärää, ettei jokin tapahtuma tai koulutus tekisi kutaa. Minimissään pääsee höristelemään korviaan sille, miten muualla tehdään ja varastamaan ideat itselleen.
  4. Jos kohdassa yksi teit homman kunnolla – asiat 2-4 on jo hoidettu koulutusvastaavanne toimesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *